Saturday, February 2, 2013

Jalan-jalan di Segantang Garam.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Pagi ni, saya dan  beberapa orang jiran telah ke Chalet Terapung di Segantang Garam.
Kami pi tinjau tempat tu dulu. InsyaAllah, tak lama lagi Kami akan buat family day Kat sana.
Ini Kali kedua saya pi ke Segantang Garam. Pemandangan cukup menarik dan mendamaikan. Sesuai untuk kaki pancing.
Anda pernah sampai ke Segantang Garam?

21 comments:

Kasih Salina said...

cantik tempat ni cikgu..suka juga saya dengan tempat2 camni..tp kat mana ni? saya tak pernah tahu la tempat ni..

Kniedaz said...

segantang garam ni kat area mana? xpenh dgr pun

shaiful zaidi said...

Di muara Sungai Merbok, tak jauh dr pekan Merbok dan Tanjung Dawai, Kedah. Dekat dgn tempat bersejarah, Pengkalan Bujang.

ANIM said...

saya pernah bermalam di rumah rakit di situ.. berbarbeque dan memancing dari rumah rakit..
tidur bergoyang-goyang sebab rumah rakit tu guna pelampung tong...
lepas tu sewa bot depa pusing sungai merbok..
p/s tapi...payah nak parking kereta...

mama said...

assalam..cantik view segantang garam..nampak tenang & mendamaikan..mama teringin juga nak kesana.. ;) bila ek?..

shaiful zaidi said...

@ANIM
Betul3x...patut tempat parking depa buat elok skit. Tadi saya nampak depa tgh buat renovation, may b tempat parking baru pun depa ambik kira...

shaiful zaidi said...

@mama
salam mama...mai la bila2 masa mama ada kelapangan..
boleh singgah Laguna Merbok.

MaMa Rey said...

cantik view tempat ni..
baru dengar nama tempat ni

❤Kamsiah❤ said...

tau tempat ni tp tak pernah kesana lagi....pasti seronok bermalam kat chalet atas air tu...

Hanif Idrus said...

Baca komen.....best gak....
Belum pernah dgr......

ummiross said...

Waa cantiknya view kat situ,nama pun unik segantang garam!

noor liyana said...

cantik tempat nie..tenang je tengok pemandangan..:-)

deqjamucuxx said...

indahnya view....

tenangggggg je

BUNDA a.k.a KN said...

BUNDA jalan2 hiburkan hati..

Kesuma Angsana said...

cantik & indah pemandangan kat sini lah

hainom OKje said...

Cantik dan biru ...tenang je tempatnya .... tapi sesuai utk memancing kot !

hainom OKje said...

Cantik dan biru ...tenang je tempatnya .... tapi sesuai utk memancing kot !

Ayie Abas said...

salam shaiful :)

nama tempat yg unik tiba2 teringat pd nama kg sebatang pinang dlm filem pendekar bujang lapok...haha

Cik Yaya said...

salam..
wahhh..mesti nymn udra kat sana kan..mcm bleh bau je dari sini..huuuu..rndu nk p tmpt cmtu..tp kat mana tu ye..?xpenh dgr nm tmpt..heee

Cikgu Bada said...

menarik ...damai..

norh said...

sesuai untuk rehatkan minda..

Related Posts with Thumbnails