Monday, June 18, 2012

Pengalaman Pertama Naik Kapal Terbang.

SZ sedang menuju ke pesawat Air Asia.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

      Alhamdulillah saya selamat kembali ke Malaysia. Bak kata pepatah, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri.

Untuk pengetahuan semua, inilah pengalaman pertama saya naik flight. Sebelum ni cuma ke airport untuk mengambil saudara-mara atau rakan-rakan yang mengikuti penerbangan.

Saya naik kapal terbang Air Asia. Mula-mula berdebar jugak, bila pesawat mula hendak terbang. Tapi lepas tu dah takda apa-apa. Rasa sekejap ja penerbangan tu, tau-tau dah sampai Medan. Saya bertolak pukul 6.15 ptg waktu Malaysia dan sampai pukul 6.15 ptg waktu di Sumatera.

Anda tentu dah biasa naik flight. Bagaimana pula pengalaman anda pada kali pertama penerbangan?


4 comments:

mama aini said...

assalam en.shaiful..ehem dah selamat balik ke malaysia..syukur alhamdulillah !!!..mama pertama kali naik flight masa berumur 19 tahun..penerbangan dlm malaysia je..he2x..ke kuala t`ganu (mas).masa tu jantung rasa bergerak laju !!! hikk2x.. gelak sendiri bila ingatkn balik..jgn lupa update gambar & hotel2 kat sana utk rujukan mama ya.. :)

AiDa SyaFiQa said...

wahhh..bestnya tuan....
hehehhe..say tak pernah naik flight lagi... :)

Shaiful Zaidi said...

@ mama aini
salam mama....insyaAllah entri berkenaan akan menyusul.

Shaiful Zaidi said...

@AiDa SyaFiQa
insyaAllah awak pun akan ada peluang naik flight suatu hari nanti.

Related Posts with Thumbnails