Thursday, August 28, 2014

Whatsapp atau Telegram?



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya pernah menulis tentang aplikasi telegram pada Januari lalu apabila aplikasi ini mula diperkenalkan. Kini, saya lihat, ramai rakan-rakan telah install aplikasi ini dan mewujudkan banyak group-group Telegram. Aplikasi ini seakan-akan Whatsapp, tetapi komposisi ahli setiap groupnya lebih ramai.

Ada juga group-group Whatsapp telah ditutup dan digantikan dengan group-group Telegram. Walau bagaimana, mesej yang terlalu banyak diterima, sehingga tak terbaca apabila ada group yang terlalu aktif.

Anda bagaimana...pilih Whatsapp ke Telegram?

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

telegram agk slow...
tp x suka group2 ni...tel asik berbunyi je x kira tgh tido ke tgh mkn ke...aduiii

Teacher Basariah said...

hp xleh install telegram..so setia je dgn wasap..tu pon x terlayan..huhu

Kakzakie said...

Kakak masih lagi dgn WhatsApp. Belum pernah guna Telegram sebab tak install pun..

Sal Bee Yah said...

buat sementara waktu ni whatsapp..sebab famili n kawan-kawan pun pakai ni

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Saya pun masih dengan WhatsApp. Telegram tak cuba lagi.

PS: Jemput join segmen saya buat kawan-kawan.

❤Kamsiah❤ said...

hehe..wasap pun kadang2 malas nak layan...'mute' setahun sbb asyik berbunyi ja..

Related Posts with Thumbnails