Monday, February 11, 2013

Pesanan buat warga Laguna Merbok.

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan semua.. Apa khabar?

Kejadian jenayah kecurian dan rompakan di Laguna Merbok makin menjadi-jadi sekrg ni.

Terbaru saya dengar sebuah farmasi dirompak, selain beberapa kejadian kecurian berlaku di kejiranan Laguna Merbok.

Justeru buat warga Laguna....renunglah pesanan drp BAKIS (Badan Kebajikan Islam Bandar Laguna Merbok).

Tempat tinggal rakan2 semua ok ke?..ada  kes kecurian ke?

13 comments:

❤Kamsiah❤ said...

penjenayah sentiasa mencari peluang...kita jgn alpa sampai memberi ruang...

che mid said...

Di tempat che mid sekarang dah aktifkan semula berjaga malam atau SRS. Nampak gaya ajk yang baru ni rajin dan kreatif mengajak penduduk berkawal.. harap berkekalan la, kalau tidak maka penjahat akan bermaharaja lela semula..

Hanif Idrus said...

Aktiviti bersama penduduk harus ditingkatkan utk atasi masalah ni...
Semoga selesai cepat masalah di Laguna Merbok

mama said...

salam en.shaiful..kat kaw. mama waktu tengahari,tuan rumah tengah makan dia dtg bawa pisau utk merompak..salah tuan rumah tu, ingat `hb` dia ada kat rumah grill tak kunci takpe..akhirnya terpaksa serahkan semua wang & brg kemas yg ada..hu2..

krole said...

wuah! bahaya tu bro...tak adaka buat group jiran tetangga tu...?kalo ada macam tu rasanya dpt jgk mengurangkan pristiwa mcm ni kan~

Mr Odiory said...

Pesanan pada semua warga Laguna Merbok,sama-sama kita menjaga keselamatan dan kerohanian perumahan kita, jika terdengar atau syak sesuatu di kawasan kejiranan berhubung segera dengan pihak polis.
Bagi mereka yang memakir kereta di luar,berwaspadalah...minggu lepas (2/2/2013) kereta kakak saya dikupil dan alarm berbunyi,setelah diamati pada kereta pintu telah pon terbuka.
Sehubung dengan itu saya menyeru agar sama-sama kita mengawasi kejiranan harmoni ini
Salam...

Mr Odiory said...

Pesanan pada semua warga Laguna Merbok,sama-sama kita menjaga keselamatan dan kerohanian perumahan kita, jika terdengar atau syak sesuatu di kawasan kejiranan berhubung segera dengan pihak polis.
Bagi mereka yang memakir kereta di luar,berwaspadalah...minggu lepas (2/2/2013) kereta kakak saya dikupil dan alarm berbunyi,setelah diamati pada kereta pintu telah pon terbuka.
Sehubung dengan itu saya menyeru agar sama-sama kita mengawasi kejiranan harmoni ini
Salam...

Shaiful Zaidi said...

@❤Kamsiah❤
betul akak...so kita jgn beri peluang.tq

Shaiful Zaidi said...

@che mid
baguslah mcm tu akak..
kat sini ada guard yg jaga keselamatan, namun kejadian kecurian masih berlaku..huhuhu

Shaiful Zaidi said...

@Hanif Idrus
betul tu bro..Amin

Shaiful Zaidi said...

@ mama
salam mama..kesian kat dia. perompak makin berani..

Shaiful Zaidi said...

@krole
belum ada, tapi security guard dah lama ada...

Shaiful Zaidi said...

@Mr Odiory
salam Tn...terima kasih kerana berkongsi citer yg berlaku kpd kakak Tn...moga jadi peringatan utk semua warga Laguna Merbok.

Related Posts with Thumbnails