Friday, January 25, 2013

Tips Meningkatkan Prestasi Enjin Kereta.

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Seorang teman memberitahu saya...dia telah mendapat tips meningkatkan prestasi enjin kereta daripada seorang mekanik yang berpengalaman. Caranya cukup mudah dan pasti menjimatkan...

Anda tidak perlu menukar minyak enjin a.k.a minyak hitam. Tapi bila minyak enjin anda kurang. Anda hanya perlu tambah minyak enjin supaya ia kembali ke takat asal. Menurutnya lagi, anda tak perlu tukar oil filter coz sebenarnya takda apa-apa kotoran dalam enjin. Anda hanya perlu tambah Oil Treatment (OT) kerana OT dapat mencuci dan memulihkan kembali fungsi minyak hitam.

Nak enjin yang lebih berprestasi, gunalah minyak enjin kenderaan berat seperti lori atau traktor untuk kereta anda.

Ada beran???

16 comments:

Kasih Salina said...

aikkk...biar betol, boleh percaya tak ni..

Kniedaz said...

betoi ka? ni kalau tanya mekanik lain dia gelak ke tak?

ANIM said...

Tak berani nak mencuba kat kereta baru saya, huhu....

krole said...

wuah! biaq tol ni bro...tp ada btulnya jgk sal pnjagaan tu...bro da cube kew?

khairul hassan said...

hu x berani nk try

Que Achmad said...

boley cuba ni :)

caliph shuriken said...

slalu sy tambah jaa minyak enjin, hukk...

shaiful zaidi said...

Entahlah...

shaiful zaidi said...

may b betui utk kete dia...try la..

shaiful zaidi said...

keta baru jgn dicuba...

shaiful zaidi said...

lum lagi bro.

shaiful zaidi said...

takpala bro...saya sekadar berkongsi apa yg saya dengar..

shaiful zaidi said...

risiko tanggungjawab sendiri...

shaiful zaidi said...

mmm...

noor liyana said...

takde efek lain ke buat camtu..kot2 mati tengah jalan kete tu,naye karang..:-)

тчап ҅ҡєсїќ said...

mungkin kwan brader tu try kt kereta sorong dia kot . . terer gilaa

Related Posts with Thumbnails