Sunday, January 20, 2013

Jalan-jalan Cari Makan @ Tanjung Dawai.

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 blogger dan semua pembaca.
Selamat bercuti kepada rakan2 semua. Kedah cuti hari ni sempena Hari Keputeraan DYMM Sultan Kedah.
Hari ni segmen JJCM lagi. Kali Kat restoran di Tanjung Dawai,  tempat makan2 yg mmg popular Kat area sini.
Restoran yg selalu saya pi ialah yg hujung sekali dan berdekatan dgn pencawang telekomunikasi.
Makanan yg  paling sedap ialah ikan masak stim...ikannya mmg fresh.
Makan kat ner hari ni?
Pantai Tanjung Dawai
Ikan stim
Ikan stim + sup tulang + kailan +sotong tepung
Restoran popular kat Tanjung Dawai.

34 comments:

ANIM said...

restoran mak njang ni kan? kalau p malam waktu hujung minggu, aduiiii, ramainya orang...

p/s saya suka siakap merahnya! berbeza dengan siakap biasa...

Kazman / Sue said...

wah.... bestnyeeee.....

selamat berhujung minggu......

Hanif Idrus said...

Bila aku nak sampai ke sana...
Sekarang ini JJCM blogger Laguna Merbuk aku terpaksa ke sana..
Aku sampai sana belanja aku bro....hahahha

mama said...

assalam en.shaiful..wah bestnya gi makan2 kat tg dawai.. ;)

Nurul Nadia said...

bestnyer:)

normi nieza said...

sdapnya sotong celup tpung tu..:)

Nor Salmi said...

Cantiknya pemandangan. Dah lama benar tak lihat pemandangan sebegini. Makananpun nampaknya cukup menyelerakan. Moga suatu hari nanti berkesempatan menjejakkan kaki ke Kedah..

kasih Salina said...

cantik view sunset tu..sedapnya ikan stim, nak sikit..

ummiross said...

cantiknya gambar sunset tu..

Teringat lagu yang ada lirik Tanjung Dawai tu, hik!

krole said...

wuah! terliur krole tengok sotong goreng tepung tu nyum2~

Saya Wann said...

Waa..sedapnya ikan stim tu..meleleh air liur tengok :)

http://wannserious.blogspot.com/

Hayati Harun said...

wahh..sedapnya nampak ikan tu..nampak mcm masakan orng Siam

Kniedaz said...

tak pernah lagi makan di tanjung dawai..mungkin boleh cuba nanti

Kesuma Angsana said...

ikan stim tu yg paling best for KA

❤Kamsiah❤ said...

salam...akak tak pernah mkn kat sana...
gambar matahari terbenam tu cantik

Mar Haini Abdul Rahim said...

mak aiii sedapnyee ikan stim tuu ! Subhanallah indah nya la pmndgn :)

shaiful zaidi said...

@ANIM
sebenarnya saya tak pasti nama restoran apa...

shaiful zaidi said...

@ Kazman / Sue
terima kasih.

shaiful zaidi said...

@ Hanif Idrus
insyaAllah boleh bro...mai la.

shaiful zaidi said...

@mama
salam mama
jom ke Tg Dawai..

shaiful zaidi said...

@Nurul Nadia
hmmm...

shaiful zaidi said...

@normi nieza
sedap..sotong pilih sendiri..

shaiful zaidi said...

@Nor Salmi
insyaAllah...moga suatu hari akak akan sampai jugak ke Tg. Dawai..

shaiful zaidi said...

@kasih Salina
dekat jer no.. boleh sampai bila2 no..

shaiful zaidi said...

@ ummiross
dlm foto tu...diseberang laut sana kelihatan Pantai Merdeka...juga ada dlm lagu tu..

shaiful zaidi said...

@ krole
kat Sabah pun ada dijual sotong tepung jugak bro?

shaiful zaidi said...

@Kniedaz
boleh mai..dekat jer kan..

shaiful zaidi said...

@Kesuma Angsana
sama la kita..

shaiful zaidi said...

@ ❤Kamsiah❤
salam akak..bolehlah datang bila2..dekat jer..

shaiful zaidi said...

@ Mar Haini Abdul Rahim
ikan tu mmg sedap...
Subhanallah...

Amanda Suria said...

wow..part makan memang mabeles kan,x pernah sampai sini lagi...

Kak Yon said...

pernah pergi sekali..memang sedap!

shaiful zaidi said...

Ya....mabeles.

shaiful zaidi said...

ye ke. ..betui3x

Related Posts with Thumbnails