Tuesday, January 22, 2013

'Cikgu Goncang Seluruh Badan.'

Credit to:http://www.hmetro.com.my
Berita lanjut di Harian Metro hari ni.....

Apa pendapat anda?


11 comments:

Mia Kassim said...

Cikgu melampau....itu bukannya nak mendidik tapi mendera...cuba anak dia kena buat camtu, apa reaksi dia..

ummiross said...

ummi ni pun bekas guru, sedih tengok sesetengah guru yang bertindak melampau, guru pun kena ada rasa kesian belas kat murid2 juga kan.

Kesuma Angsana said...

bukan mudah nak jd guru ni, sbb tu kalau x mampu x usah jadi cikgu !

kasih Salina said...

tak semua cikgu camtu kan..mungkin cikgu tu ada masalah peribadi dan hidup dalam persekitaran yang tidak sihat. ataupun dia tak minat jadi cikgu tapi terpaksa sebab susah nak dapat kerja..

ANIM said...

Saya pun cikgu jugak. Adakala saya tak setuju juga bila tindakan yg dilakukan sesetengah rakan sekerja yg tak fikir 10x ( belum minta fikir 100x). Tapi berita kat akhbar ni takleh caya 100%, banyak ajinomotonya. Pengalaman sendiri..ditanya wartawan berkenaan khidmat komuter dulu, jawab 2.3 perkataan je kuar "ya, saya setuju" tapi bila keluar kat paper...satu perenggan keluar dari mulut...serik nak caya!

Kniedaz said...

melampau la macam tu..bukan semua budak pandai berbahasa inggeris..lagipun baru lagi start sekolah..tak patut la...

❤Kamsiah❤ said...

bkn nak sebelah mana2 pihak..tp mak bapak skrg terlalu manjakan anak...guru berkasar sikit..jumpa reporter..mencapap..(mencari publisiti murahan)...citer seinci jadi se ela..
ajar sendiri la anak kat rumah..

Mar Haini Abdul Rahim said...

ek teringat sir ajar bi ms skolah rendah, garang dn klaka.. hehe tp xde la smpi nk goncang2, huu budak kn kecik, alahaii

krole said...

aduh! kalo ye pon dak tu tak reti BI jgnla bat camtu..kan byk lagi pndekatan yg bule gna...mungkin cikgu tu fikir mengoncang tubuh bdak tu dapat merangsang minda dia kot?

mama said...

abah mama tak pernah salahkan guru bila kami adik beradik blk dr sekolah sambil tunjukan tgn yg merah kesan dirotan guru..abah mama kata siapa suruh tak belajar betul2..he2x..adik2 mama berjaya akhirnya..terima kasih cikgu !!..
mungkin guru tersebut ada masalah peribadi @ bapa skrg tak bolih ank mereka disentuh walaupun sedikit..hu2x..

JUK DIN said...

sukar nak caya berita yg kuar di paper skrg. saya ni guru yg byk bersabar dgn kerenah murid2. kdg2 tu rasa sakit hati sbb budak2 x dgr kata skrg. melawan cikgu n degil. saya ajar budak2 f4 n 5. body mrka lebih bsr dari sy.. setiap guru ada sifat penyayang tapi kena tegas...if not the pupils will step on your head!

P.S. Jom kita tukar2 link di blog list? TQ abe epul.

Related Posts with Thumbnails