Thursday, October 4, 2012

Google Plus Aplikasi Alternatif?

Salam buat rakan blogger dan pembaca semua.


Saya tidak pasti tarikh sebenar saya join Google Plus atau ringkasnya G+, tapi saya dapati perisian ini mempunyai beberapa kelebihan yang tersendiri.

Suatu masa dulu, saya memang aktif menggunakan Facebook, tapi sejak ada G+, saya lebih banyak menggunakan G+. Saya dapati G+ mempunyai fungsi yang seakan-akan Facebook.

Antara kelebihan G+ ialah 
  1. Saya hanya perlu LOGIN sekali sahaja untuk menggunakan aplikasi BLOGGER dan G+..
  2. Entri BLOG turut boleh dipublish di G+.
  3. Ada banyak CICRLE yang saya boleh buat.
  4. Boleh HANGOUT.
  5. Boleh INSTANT UPLOAD foto bila-bila masa.
May be ada banyak lagi kelebihan G+ yang belum saya explore...
Begitu juga dengan kekurangan G+...

Anda menggunakan Google Plus?  Apa pendapat anda?

9 comments:

Wana Owen said...

guna jugak g+. cume x tahu lagi nak guna cam mana.tapi nampak ada persamaan ngan Fb.=)

Sue PeLik said...

guna benda neh. tapi ntah laaaa aku pun tak bapa nak faham amenda yang aku guna neh hihihihi :)

KhaiRin : anies said...

guna sekali sekala je

Hanif Idrus said...

Google + ini berksitcrapat dengan blogdpit sebab satu kompeni...di war2kan ia juga diamnil kira dalam SEO

ANIM said...

baru tau...tq

Kazman / Sue said...

kemudahan yang baik bagus untuk dikongsi bersama...

nur said...

TAK GUNA PUN LAGI SBB MASIH CONFUSE.. OKE KE? JOM JOIN GA

Kasih Salina said...

nampak macam best google plus tapi tak reti nak guna lagi..blm explore..hihi..

mama aini said...

thanks berkongsi info ni..

Related Posts with Thumbnails