Friday, March 23, 2012

Tebaloi Berbaloi-Baloi.

Assalamualaikum dan selamat petang.

Petang ni, saya taip entri sambil makan snek tebaloi. Memang berbaloi-baloi makan snek sagu yang berasal dari Sarawak. Rasanya sedap, seakan-akan sagon.

Foto dari Google

Anda pernah makan tebaloi?

Selain makan snek ni, saya juga baru lepas makan kek lapis Sarawak. Enak jugak ya...selain coraknya yang menarik.

SZ: Belum pernah sampai ke bumi kenyalang.

10 comments:

KhaiRin : anies said...

xpenah mkn..dgr pon x penah

Kamsiah said...

salam
ada kwn yg baru pulang dari sarawak ke en shaiful?

Shaiful Zaidi said...

@KhaiRin
saya pun baru dgr dan baru makan...

Shaiful Zaidi said...

@ Kamsiah
salam akak... ada saudara yg baru balik dr Sarawak beri.

Love tO be SiNgle ^^ said...

saya baru balik sarawak sebb outstation keje kat sana..tatau lah plak kuih ni sedap..sebab sepanjang jalan sy nmpk dorg jual ni...tgk packing mcm tak menarik jerk..sebb tu tak beli..pastu smpi kat semenanjung ramai ckp knp tak beli kuih tue sedappp..haha sgt rugi..:P
takpela, next outstation visit ke sarawak, SAYA AKAN BELI!!! XD

Hanif Idrus said...

berbaloi-baloi...

Shaiful Zaidi said...

@ Love tO be SiNgle ^^
takpa kalau selalu outstation, next time boleh beli.

Shaiful Zaidi said...

@Hanif Idrus
ya..berbaloi-baloi.

mama aini said...

assalam en.shaiful..ehem terliur pulak mama tgk pic.tebaloi tu..hu2x..mama pun tak pernah sampai ke sarawak lagi..he2x..

Shaiful Zaidi said...

@mama aini
salam mama...saya baru first time mkn tebaloi...insyaAllah nanti sampailah mama ke sana.

Related Posts with Thumbnails