Tuesday, August 12, 2014

ALTEL pulak...

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Memandangkan talian telefon dan internet MAXIS agak kurang memuaskan di sekitar kawasan kediaman di Selising, Pasir Puteh , saya terpaksa menambah talian....Mula-mula saya menggunakan DIGI dan seterusnya ALTEL. Nak beli pek permulaan DIGI dan top-up nya amat mudah coz ada dijual di kebanyakan kedai di sekitar Kok Lanas.
Tapi tak semudah nak dapatkan sim kad ALTEL.....Saya tak dapat cari kedai phone yang menjual kad ALTEL di pekan terdekat.
Terpaksalah ke KB Mall. Ada la satu kedai yang jual kad ÀLTEL. So... saya belilah..

Namun 2 hari saya masih belum dapat gunakan talian tersebut walaupun 2 kali saya call careline coz kad saya belum didaftarkan. Maybe depa lupa kut....sedangkan IC saya telah difotokopi.
Semalam saya ke kedai ALTEL di Jalan Kuala Krai, KB. Sekejap saja pendaftaran dibuat dan saya dah boleh guna talian tersebut. ALHAMDULILLAH...& terima kasih.
ALTEL...Oklah...mudahlah sikit orang-orang di sekeliling nak berhubung dengan saya.
SZ: YB....tolonglah tengok-tengok talian telekomunikasi di sekitar kawasan Taman Merbau Utama,Selising. Mungkin boleh dipertingkatkan kualitinya.

9 comments:

Teacher Basariah said...

line kat kelantan mmg problem ye?kaka ipar saya pon org sana.kalau depa sekeluarga balik kelate mesti payah nak boleh call (T T)

Shaiful Zaidi said...

@Teacher Basariah
ya..problem jugak..
kaw. dekat bandar OKlah...tp jauh skit or berbukit..prob.

Abah Zuki said...

byk dgr ttg kebaikan altel...teringin nak pakai sbg second line.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Boleh cuba juga macam ini.
Saya biasa balik kelate ok sahaja lainnya jika guna celcom.hehe.

Shaiful Zaidi said...

@Abah Zuki
Ya Abe Kie...try la. belum cuba belum tau..

Shaiful Zaidi said...

@Pokok Manggis Depan Rumah
tak silap saya ALTEL pun guna line CELCOM jugak...

Bin Muhammad said...

Altel...pertama kali dengar. Tak biasa dan ambil tahu sgt tentang syrikat telekomunikasi sebab dari dulu hingga kini masih kekal dgn celcom.

Khai♥Rin : anies said...

Byk yg positif dy dgr psl altel ni..mgkn sy pn nk tkr nnt

Cik Misstree said...

Saya setia bersama Celcom :)

Related Posts with Thumbnails