Monday, May 12, 2014

Segmen The Liebster Award- LagunaMerbok DiTag oleh Abe Kie.

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Sudah lama saya tak bersegmen. Hari ini saya cuba jawab soalan-soalan yang telah ditanya oleh ABE KIE dalam segmen

                  The Liebster Award

Menurut Abe Kie
  "Games" ini memerlukan kita menjawab soalan dan menyediakan soalan kepada mangsa tag kita yang seterusnya. Perkara ini merupakan syarat dalam permainan ini. Jawab soalan dari blogger yang tag kita, kemudian kita pula menyediakan beberapa soalan agar blogger yang menjadi mangsa tag kita itu pula menjawab soalan yang disediakan oleh kita.

 May be rakan-rakan blogger kenal Abe Kie yang baru sahaja mempunyai domain blog sendiri:                                                                               
                                                        http://www.zukidin.com/ 
INILAH SOALAN-SOALAN MAUT ABE KIE DAN JAWAPAN DARIPADA SAYA.
 
1. Siapakah date pertama anda dan di manakah anda berdating dengannya?
    *Maaf...Soalan ni tak dapat dijawab.
2. Nyatakan tiga saat terindah di dalam hidup anda.
    *Menerima Anugerah Pelajar Cemerlang MADA peringkat negeri Kedah untuk peperiksaan Sijil Rendah       Pelajaran (SRP) 1992 daripada Menteri Besar Kedah ketika itu, Tan Sri Osman Arof.
    *Menamatkan pengajian peringkat Sarjana pada tahun 2005.
    *Menulis entri pertama blog ini.
3. Apakah kereta/motosikal pertama yang anda miliki?
    *Moto KRISS ..sampai sekarang duk pakai lagi.
 
4. Apakah menu masakan yang pertama sekali anda belajar dari ibu tersayang?
    *Serondeng mama
5. Sekiranya anda mengalami tekanan, apakah yang anda lakukan?
    *Zikrullah.. 
6. Di manakah anda mendapat pendidikan tinggi?
    * USM Penang dan UM K.L
7. Destinasi pelancongan yang paling jauh pernah anda pergi?
    *Danau Toba, Indonesia.
8. Apakah tujuan anda menulis blog?
    *Berkongsi info dan buah fikiran.
9. Sekiranya kawan baik anda sendiri menikam anda dari belakang, apakah tindakan anda?
    *Jika perlu..bersemuka dengannya.
10.Siapakah individu yang telah mengubah hidup anda?
    *Ibu bapa dan keluarga saya.
11. Sekiranya anda tidak melakukan pekerjaan yang anda buat sekarang, apakah pekerjaan yang bakal            anda ceburi?
   *Kalau saya tak belajar betui-betui...mungkin saya jadi pesawah. 
   *Cita-cita sebenar nak jadi engineer, tapi tak tercapai. Alhamdulillah sekarang dapat mengajar bakal-bakal      engineer.
Saya nak tagkan pula kepada 6 orang rakan blogger. Yang tak terpilih jangan kecik hati.
'Killer question' nya sama macam Abe Kie tanya saya...Lepas jawab dalam entri, boleh tag blogger lain...
1.   http://relakssminda.blogspot.com/#axzz31TaOyEon
2.   http://aniesandyou.blogspot.com/
3.   http://kniedaz78.blogspot.com/
4.   http://pokok2u.blogspot.com/
5.   http://yatiememories.blogspot.com/ 
6.   http://kamsiah-yusoff.blogspot.com/
Tolong jawab na...Terima kasih.

10 comments:

Teacher Basariah said...

oo..nak jadi engineer rupanya..hehe

Khai♥Rin : anies said...

apa soklan yg en shaiful nk kami jawab?? soalan yg sm ke?

Shaiful Zaidi said...

Ya..apa2 pun ada hikmahnya..

Shaiful Zaidi said...

Ya Cik Anies...

soalan Abe Kie dah cukup mantop utk dijawab... hehehe

ZUKI DIN said...

As salam. tqvm epul sbb sudi menjawab soalan maut abe kie. Hmm...seronok gak game sbegini sbb boleh saling mengenali sesama rakan blogger.

Shaiful Zaidi said...

W'salam Abe Kie.. u r welcome bro.
Ya moga kita lebih mengenali sesama blogger. .

Cik Misstree said...

Tahniah kerana berjaya menjawab soalan-soalan Abe Kie dengan baik.

Shaiful Zaidi said...

Ye ke.tq kecuali Q1.

Bin Muhammad said...

Segmen yg menarik...dan terima kasih krn tag saya, tapi maaf sangat2lah...bukan tak sudi, tapi maluuu...:)

Shaiful Zaidi said...

Takpa...tiada paksaan.

Related Posts with Thumbnails