Thursday, March 29, 2012

Sik Sik Sik.


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya sekarang tengah meninjau peta SIK, sebuah daerah di Kedah. Daerah ini bersempadan dengan daerah Baling, Pendang, Baling dan Kuala Muda. Daerah ini terkenal dengan aktiviti pertanian. Di daerah ini terdapat Empangan Beris. Di sini juga ada Ladang Anggur. Ada tugasan yang perlu dilakukan di daerah ini pada minggu ini.

Pernah sampai ke Sik?

10 comments:

Kazman / Sue said...

kami kalau lalu kedah ni sure terus je lalu highway untuk ke langkawi atau kayu hitam ... heee3x

p/s: tak de sedara belah kedah utara...

jelah said...

kat sik saya pnah pergi tasik beris jer...hahaha

Hafeezan said...

kampung saya tu. dah banyak berubah berbanding dahulu. jalan pun dah elok. pembangunan pun dengarnyer banyak sedang dirancang. IKM dah ada, lepas ni dengar nak bina UiTM pulak kat Sik.

Kamsiah said...

salam
pernah sampai Sik 2,3 kali,ladang anggur pun dah pergi,ada anak sedara hubby akak kerja nurse kat sana-kg melaka...

c'axoera ヅ said...

tak pernah lagi rasanyer sampai ke situ...

che mid said...

Salam

Beberapa kali ke ladang anggur tu, asal sedara mara dtg ke SP, kami jadi tour guide ke beris. Anak CM pernah belajar di Pondok Hj Salleh, Sik belakang pekan Sik. Adik ipar memang orang situ..

Anim said...

kalau ke sik, saya akan pekena "kuey teow theng" yang serupa sup siam di pekan sik berdekatan bus stand

mama aini said...

assalam en.shaiful..oh ladang anggur tu kat kaw sik lah ya..ehem mama tak pernah kesini lagi..hu2x..

tunz said...

x pena ke sik

kasturi kasih said...

Sik, kampung halaman saya yang semakin maju.

Related Posts with Thumbnails