Monday, March 26, 2012

Lagunamerbok Kena Spam.

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan

Gabra jugak saya pagi ni bila tak boleh nak akses blog ni. Banyak kali juga mencuba tak boleh. Lepas verify dgn phone number.

Alhamdulillah baru boleh bukak.

Kalau tak boleh bukak jugak, alamatnya LAGUNAMERBOK akan berkubur di sini sahaja. Pada DASHBOARD dinyatakan ada SPAM. Sebenarnya saya pun tak pasti, apadia spam?

Kalau tak boleh akses jugak, mungkin berpencenlah saya dari dunia blog ni.




14 comments:

KhaiRin : anies said...

dr apa yg penah sy baca, ianya berpunca apabila kita byk upload bahan drpd website lain mcm google..kite x sedar sama ada bhn tersebut ada virus or tidak..so hati2 la

Shaiful Zaidi said...

@ KhaiRin : anies
ok...tima kasih

Kazman / Sue said...

mintak2x dijauhkan spam ker virus ke apa ni yeee...

Yatie Awang said...

blog yatie pernah kena dulu, yatie pun buat verify dgn phone number. jugak..saja nak buat kita panic heee

Kamsiah said...

salam
akak beberapa hari lps terpaksa remove mr linky...ala url kekawan tu..sbb beberapa url yg ditinggalkn mengandungi virus...

Anim said...

shaiful_mekasihle buat n3 ni, baru tahu makna spam..huhu

Shaiful Zaidi said...

@ Kazman / Sue
moga blog rakan2 tak terjangkit dgn spam.

Shaiful Zaidi said...

@ Yatie Awang
moga sapa2 yg kena spam mcm blog kita boleh belajar sesuatu...

Shaiful Zaidi said...

@Kamsiah
salam akak...
mcm2 cara org yg 'bijak' hantar spam ni...

Shaiful Zaidi said...

@Anim
sama-sama...

Hanif Idrus said...

Nasib baik belum berkubur...hehehe

mama aini said...

assalam en.shaiful..syukur alhamdulillah..segalanya sudah dpt selesai..ehem mcm2 ancaman virus yg kita kurang arif kan?..ehem thanks share info ini..

Shaiful Zaidi said...

@ Hanif Idrus
alhamdulillah..

Shaiful Zaidi said...

@mama aini
salam mama...
byk ancaman yg kita x nampak di alam siber ni..

Related Posts with Thumbnails