Saturday, January 14, 2012

Musim Limau Dah Kembali.

Assalamualaikum dan selamat pagi. Moga anda semua ceria di pagi ini.

Malam tadi saya ke TESCO Lagenda Heights, S.Petani. Ramainya orang tak terkata, sampai ada yang terpaksa parking di luar kawasan. 

Masuk ja dalam TESCO, antara barang yang paling awal dilihat ialah limau mandarin. Terdetik dalam hati..."Patutlah....Chinese New Year dah dekat". 


Patutlah ramai orang, rupa-rupanya depa duk shopping untuk CNY. Depa akan merayakan tahun naga. 

Tahukah anda pasai apa buah limau banyak dijual menjelang CNY?

Malam tadi juga, saya ternampak ada seorang perempuan Cina yang membeli ketupat segera. Mungkin sebagai salah satu juadah raya kut....kita kan 1Malaysia.

Semasa di K.L dulu, kalau nak CNY selalu dapat banyak buah limau coz ramai rakan dan student saya yang berbangsa Cina.

Buat rakan-rakan dan pelajar-pelajar yang merayakan CNY.....Gong Xi Fa Cai!



3 comments:

Anim said...

shaiful, bukan chinese je borong limau tu,yg melayu pun ikut sama beli berkotak2..
sure lepas ni p kenduri pun limau CNY jadi pencuci mulut..
cuma jgn makan banyak..alamat batuk n sakit tekak..

che mid said...

Semalam perutku masuk angin mungkin sbb terlebih makan limau cny..

mama aini said...

assalam en.shaiful..dulu masa selalu dpt limau ni..dr kawan2 kat office,bila berhenti kerja ni selalu beri limau ni kat tesco..he2x..

Related Posts with Thumbnails