Tuesday, December 6, 2011

LIMA 2011 Mula Hari Ini.


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition (LIMA) 2011 bermula hari ini. Teringin jugak nak pi, tapi tugas perlu diutamakan. Saya pernah menyaksikan LIMA. Dah lama dah. Tak silap saya tahun 1999 bersama-sama rakan sekampus.

Masa tu, dari Penang, kami 6 orang pi naik motor. Sampai di jeti Kuala Perlis, kami parking motor di situ, kami naik feri. Di Langkawi, kami menumpang di homestay kenalan rakan sekampus. Nak jimat duit katakan..faham-faham je lah masa jadi student tu harapkan loan PTPTN ja.  Kat sana, kami sewa motor utuk ronda-ronda dan tengok LIMA. Masa tu murah ja RM10 sehari.  La ni tak tau la.. Nak masuk tempat pameran tu kena tiket, tapi kami tunjuk student card ada diskaun. Kira-kira berbaloi la...

Memang best giler tengok pelbagai jenis kapal terbang dan try sendiri pandu static aeroplane. Segmen maritim kami tak sempat nak pi... 

Kalau anda ada kesempatan, pi la. 


6 comments:

Kazman & Sue said...

kira intung pernah pergi... kami tengok dari tv jeee... masa ni la kami susah nak cuti kerja... walau anak cuti sekolah.. huuu3x

Anim said...

2 thn dok kedah pun blum bkesempatan p. masa cuti pjg nilah nak balik johor, camna tu...mana nak dkorbankan?

mama aini said...

mama tak berkesempatan lagi ke LIMA..hu2x.. tapi pernah ke langkawi..mama naik feri dr kuala kedah !!!..

Shaiful Zaidi said...

@ Kazman & Sue
tapi dah lam dah....insyaAllah nak pi lg lain kali...kesian..

Shaiful Zaidi said...

@ Anim
samalah mcm saya duk K.L dulu....pantang cutija, balik kg..
elok jugak tu....ziarah ayah, mak dan saudara mara...

Shaiful Zaidi said...

@ mama aini
mama naik dr kuala kedah...lama sikit perjalanan dr k. perlis...

Related Posts with Thumbnails