Sunday, November 27, 2011

Gedung Chak Kota Kuala Muda.

Assalamualaikum dan selamat pagi

Pernah dengar perkataan Gedung Chak? Pernah makan? Rupanya seakan otak-otak tapi bahannya lain dan rasanya lain. Makanan ini memang popular di Kota Kuala Muda, Kedah.

Kalau nak tahu rasanya macam mana, kena try sendiri.







11 comments:

mama aini said...

sedap..kat kg suami (johor) diaorg panggil otak2..tapi mama tak pastilah ni serupa atau lain..hu2x..

chegu abbas said...

rasa macm dah pi kedai...ni

Kazman & Sue said...

kami pengemar otak2x.... bila cakap rasanya lain terus rasa nak cari gedung chak di area sini... kot2x jumpa boleh test....

KhaiRin said...

mcm otak2 ye?
kt kuala muda tu area mn?
tingin gak nk JJCM

Shaiful Zaidi said...

@mama aini
otak2 kat sini pun ada, tak silap saya bahannya isi ikan, tp GC ni gunakan tepung pulut+kelapa+gula merah...mmg lain rasanya...hehehe

Shaiful Zaidi said...

@chegu abbas
salam cikgu...ni mesti masa otw nak pi Pantai Merdeka...hehehe

Shaiful Zaidi said...

@Kazman & Sue
GC ni popular kat Kedah, x tahu pulak kalau ada kat tempat lain...cuba la cari dulu...hehehe

Shaiful Zaidi said...

@ KhaiRin
otw dr Tikam Batu ke Kuala Muda, dekat dgn jambtan ke Penaga..boleh call no kat atas...hehehe

che sakinah said...

wah! mesti sedap ni... balik utara nanti nak lalu sana lah! area mana ni??

Shaiful Zaidi said...

mmm..kat area Kuala Muda.

chegu abbas said...

nai bon p seberang best,..

Related Posts with Thumbnails