Friday, October 14, 2011

Masa Untuk Servis.


Hari ni tibalah masa untuk servis keta. Beberapa bulan lalu dah buat major servis, so hari ni buat servis biasa, tukar minyak hitam, filter dan juga wiper.


Tapi kat pusat servis S.P ni, tak boleh nak tukar tayar atau buat alignment. Ingatkan selepas pusat servis ni dibesarkan, perkhidmatan berkaitan tayar ada sama. Rupa-rupanya takdak. So lepas tu pi pulak ke kedai tayar. Tukar dua biji tayar depan sebab alignment dah lari dan dua-dua tayar depan dah makan sebelah.

Memang rasa lain bila drive keta selepas diservis dan ditukar tayar.....lebih lancar dan selasa. 

So...lagi 5000km....utk next servis.







2 comments:

MaMa AiNi said...

assalam..wah dah sampai masa cik honda tu nak diservis ya..he2x..

Shaiful Zaidi said...

@MaMa AiNi
salam mama...bila sampai masa, maka byk RM akan terbang....huhuhu

Related Posts with Thumbnails