Thursday, August 11, 2011

Masih relevankah kad raya?

Gambar Hiasan

Assalamualaikum dan selamat petang.


Jika dulu, awal-awal puasa kita akan ke kedai untuk membeli kad raya. Kemudian ke pejabat pos untuk membeli setem dan poskan kad tersebut. Sekarang, zaman sudah berubah, ucapan raya dihantar dalam bentuk mel elektronik, facebook, twitter, sms, mms dan sebagainya.

So....Masih relevankah kad raya?



14 comments:

izyantyPersonalTaste said...

relevan kot..bagi kat bf je huhuhu..penting2 kenangan tu

MaMa AiNi said...

salam.. masih relevan..mama rindu nak dpt kat raya mcm ni !!..he2x..semua org ucap kat hp,kat blog, kat fb je..kalau kad special sikit tak perlu share ucapan tu dgn semua orang..hanya untuk org yang dinamakan diatas kad itu..he2x..

intan said...

xbes ucapan guna fb,msg n yg sama wktu dgn nye..bila dpt kad ry,leh wt knangan..bila rindu,belek2 n baca balik :)..kalau smpai je surat kt umah n tgk nama kite kt surat tu,hati bbunga2 gumbire =)

Mr. Mama said...

salam...
mr.mama masih ingat lagi time dulu2...cari ranting pokok, lepas tu gantung kad raya....BESTnyeee....

rudy_tensai said...

sebenarnya tahun ni sya nk start hantar kad raya balik la... rindu lak zaman dulu2...

Shaiful Zaidi said...

@ izyantyPersonalTaste
salam Ramadhan....ya kenangan2 silam sgt ptg..

Shaiful Zaidi said...

@ MaMa AiNi
salam mama..saya pun dah lama x dpt kad raya. masa kat sek. dulu ada la pelajar2 yg bagi...hehehe

Shaiful Zaidi said...

@ intan
dulu2 kalu posmen lalu depan umah pd bulan posa, tapi x singgah rasa lain mcm....huhuhu

Shaiful Zaidi said...

@ Mr. Mama
salam Mr Mama....sama la, masa dulu himpun kad raya adik-beradik, lps tu gantung kat ranting kering....bestnye...

Shaiful Zaidi said...

@ rudy_tensai
baguihla saudara wat mcm tu...kemalikan nostalgia dulu2...hehehe

RerameUngu said...

relevan jek..ada nostalgia n nilai sentimental tinggi wo kalo dpt kad raya ni..bukti fizikal kan..kalo sms, emel or fb tu, benda tu boleh ilang..hehehe

Shaiful Zaidi said...

@ RerameUngu
salam....thank for your comment...
kad raya mmg nostalgia, dan pemberinya diingati sampai bila2...hehehe

Shorim Kasih said...

masih lagi kot sbb tradisi , boleh jadikan kenangan n hiasan dinding rumah ketika raya

Shaiful Zaidi said...

@Shorim Kasih
salam...hiasan dinding yg menawan...hehehe

Related Posts with Thumbnails