Tuesday, July 19, 2011

Pelanduk Dua Serupa.

Gambar Hiasan
Pernahkah anda bertemu dengan orang yang menyerupai orang yang anda kenali? Saya sudah beberapa kali bertemu dengan orang berwajah seiras dengan orang yang saya kenali. Walaupun mereka bukan kembar seiras atau mempunyai pertalian darah, tapi wajah mereka saling tak tumpah...ibarat pelanduk dua serupa. 

Pagi ini saya bertemu seseorang yang menyerupai Kak Pah, penjaga Rumah Titian Kasih yang memang saya kenali sejak dahulu lagi.

Benarkan ada pendapat yang mengatakan bahawa ada 7 orang yang mempunyai rupa yang seiras dengan kita di dunia ini?

2 comments:

MaMa AiNi said...

En.Shaiful kata org mcm tulah...ada sekali tu kat office ada org tanya dah berhenti kerja kat airport ke?...kawan mama jawabkan ..tu adik dia..he2x..mama takde adik pun kerja kat airport..saja cover, nanti malu pula org yg bertanya tu...he2x..kena jaga hati org !!..

Shaiful Zaidi said...

@MaMa AiNi
Salam dan selamat malam mama..
saya pernah tegur seseorang yg pd firasat saya dia kawan saya masa kat u dulu, tp tersilap org...malunye...
pelanduk bukan saja dua serupa, tp boleh kata semuanye serupa...hehehe...

Related Posts with Thumbnails