Monday, June 21, 2010

Resepi Pelik: Katak Panggang Bersalut Madu

Bahan-bahannya:
  • seekor katak yang telah disiang.
  • secawan madu lebah asli (kalau nak lebih khasiat, gunakan madu tualang).
  • garam secukup rasa.
  • gula secukup rasa.
Cara-caranya: 1. Tangkap katak dan masukkan dalam sangkar.

2. Siang katak dan cucuk dengan buluh(macam sate)

3. Letak garam, gula secukup rasa dan salutlah dengan madu.


4. Lepas tu pangganglah...jangan sampai hangus.




*pelik tak resepi hari ini?
*jangan dicuba resepi ini kecuali anda berada dalam keadaan 'darurat'.
*Katak bukan makanan orang Islam (HARAM).

5 comments:

Hasmadi said...

mmgpelik resepi ni...hahaha... geli tekak aku ari ni...hehe

@juera said...

kembang tekak ak wei..ekeke

Shaiful Zaidi said...

lemak berkrim katok ni...

Anonymous said...

huhu.....
geli....

FaraCuna said...

hahaha..ini resepi yg janggal ye..bukan aneh..haahha

Related Posts with Thumbnails