Monday, June 21, 2010

Resepi Pelik: Katak Panggang Bersalut Madu

Bahan-bahannya:
  • seekor katak yang telah disiang.
  • secawan madu lebah asli (kalau nak lebih khasiat, gunakan madu tualang).
  • garam secukup rasa.
  • gula secukup rasa.
Cara-caranya: 1. Tangkap katak dan masukkan dalam sangkar.

2. Siang katak dan cucuk dengan buluh(macam sate)

3. Letak garam, gula secukup rasa dan salutlah dengan madu.


4. Lepas tu pangganglah...jangan sampai hangus.




*pelik tak resepi hari ini?
*jangan dicuba resepi ini kecuali anda berada dalam keadaan 'darurat'.
*Katak bukan makanan orang Islam (HARAM).

5 comments:

Hasmadi said...

mmgpelik resepi ni...hahaha... geli tekak aku ari ni...hehe

@juera said...

kembang tekak ak wei..ekeke

Shaiful Zaidi said...

lemak berkrim katok ni...

NURUL NADIAH MAMAT said...

huhu.....
geli....

FaraCuna said...

hahaha..ini resepi yg janggal ye..bukan aneh..haahha

Related Posts with Thumbnails